BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

MI várható a csütörtöki Mtelekom jelentéstől?

Augusztus 7-én, csütörtökön teszi közzé második negyedéves gyorsjelentését a Magyar Telekom, a Cashline Értékpapír elemzői szerint különösebb meglepetés az alaptevéknység árbevétele, és eredményei tekintetében nem várható.

A brókerház szerint az árbevétel a cég terveinek megfelelően szinten maradhat, legrosszabb esetben minimálisan csökkenhet. Az első féléves szabad készpénzáram véleményük szerint szintén támogatja majd azt a piaci víziót, hogy a Telekom képes lehet részvényenként 85-90 forintos osztalék kifizetésére is a 2008-as év után, anélkül, hogy sérülne a 30-40 százalékos nettó eladósodottsági ráta célsávja. Az más kérdés, hogy a menedzsment valószínőleg továbbra is nyitva hagyja majd a lehetőséget régiós akvizíciókra, és e nélkül is óvatos marad, így a tavalyi 74 forintos osztalék után a Cashline inkább a 78-80 forintos verziót tartja elképzelhetőnek, de a szinten maradás sem kizárt. 

A részvények értékelése során valószínőleg megmarad a tényleges osztalék állampapír-piaci hozamokkal történő összevetése mint hüvelykujjszabály. Ugyan a 8,5 százalékos 5-éves, illetve 8 százalékos 10-éves hozamokhoz képest attraktívnak tűnik a Telekom 9,5 százalék feletti osztalékhozama, de a globális kockázatok és az osztalék mértéke körüli bizonytalanság miatt rövid távon a Cashline fenntartja SEMLEGES ajánlását a papírra. Vételi indukciót vagy az 5-éves hozamok 8 százalék alá csökkenése, vagy egy komolyabb Magyar Telekom árfolyamesés jelenthetne.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.