BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

OTP: vége a jenhitelezésnek?

Az OTP Bank azt fontolgatja, hogy felfüggeszti a japán jen alapú hitelei értékesítését - közölte Csányi Sándor, a hitelintézet elnöke.

Az elnök a bejelentést azzal indokolta, hogy mind a befektetők mind a piac részéről többször érkezett jelzés a bankhoz a jen alapú hitelezés kockázatosságáról. Csányi Sándor elmondta ugyanakkor: az OTP eddigi gyakorlata azt mutatta, hogy a devizahitelezést folytatni kell, a csoport negfelelő fedezetekeel kezeli ezek kockázatát. Hozzátette: végleges döntés még nincs a felvetéssel kapcsolatban.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) , és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) egyébként még februrában adott ki közös ajánlást a jen hitelek kockázatairól, amelyben fokozott óvatosságra intette az adósokat. A gyors hitelnövekedés, valamint a devizaalapú - és különösen a jen alapú - hitelezés rendkívüli dinamikája miatt mind a hitelnyújtók, mind az adósok részéről fokozott óvatosság kívánatos – állt az ajánlásban, amit Simor András, az MNB elnöke, valamint Farkas István, a PSZÁF Felügyeleti Tanácsának elnöke közösen adtak ki a devizaalapú hitelek kockázatainak kezelésére, különös tekintettel a japán jen alapú hitelezésre vonatkozóan.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.