BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

AXA Bank néven működik tovább az ELLA

AXA Kereskedelmi Bank Zrt. (AXA Bank Zrt.) néven folytatja tovább tevékenységét az ELLA Első Lakáshitel Kereskedelmi Bank Zrt.

A bank névváltását a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete engedélyezte, a névváltás cégbírósági bejegyzése megtörtént. A belgiumi AXA Holding S.A. korábbi, 95,17 százalékos tulajdonrészét 100 százalékosra növelte az AXA Bankban.

Az AXA Bank Zrt. fiókhálózat nélküli direktbankként, országos értékesítő partneri hálózatán keresztül szolgálja ki ügyfeleit. A kapcsolattartás az ügyfelekkel a jövőben is változatlanul telefonon, interneten és postai úton, valamint személyesen az ELLA Lakáshitel Központokból az idei év folyamán átalakuló, országszerte 22 helyszínen elérhető AXA Ügyfélcentrumokban történik. Az AXA Bank stratégiájában a jövőben is kiemelt helyen szerepel az elsősorban magánszemélyek számára kínált fedezett hitelezés és a szintén közkedvelt szolgáltatási terület, a folyószámla-vezetés is, melyet a direktbankokra jellemző módon ingyenesen vehetnek igénybe a magánszemélyek, kedvező látra szóló kamatok mellett.

Az ELLA Bank Zrt. 2008 első félévét 189, 9 milliárd forintos mérlegfőösszeggel zárta. 2008 első félévében a bank hitelállománya meghaladta a 177,5 milliárd forintot, a kamat- és kamat jellegű bevételek elérték a 7,5 milliárd forintos szintet. 2008. június 30-án a bank adózás előtti eredménye 1,5 milliárd forint volt.

Az AXA Csoport 2007. márciusában szerzett 100 százalékos tulajdonrészt az ELLA Bank Zrt-ben. Az ELLA Bank Zrt. megvásárlása kapcsán Henri de Castries, az AXA Csoport elnök-vezérigazgatója kifejtette, hogy a magyar hitelintézethez hasonló, karcsú szervezetű, specializált bankot az AXA Csoport Belgiumban, Franciaországban és Németországban már sikeresen működtet, és hasonló hitelintézet beindításán dolgozik más országokban is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.