BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Euróban továbbra is ad hitelt a Volksbank

A Magyarországi Volksbank Zrt. folytatja devizahitelezését közölte a hitelintézet szerdán. Új hitelekhez azonban - ahogy a közlemény fogalmaz - ezentúl euróban nyújt csak a bank.

Az ügyfelek érdekében további intézkedésig ugyanis felfüggesztette a svájci frank illetve dollár alapú új hitelek folyósítását. Ez ugyanakkor  természetesen nem érinti a sváci frank illetve dollár alapú, meglévő hitelszerződéseket és a már befogadott és folyósítás előtt lévő hitelkérelmeket - áll a közleményben.

Az intézkedést kizárólag a nemzetközi pénzpiacokon tapasztalható nagyon erős kamat- és árfolyamváltozások indokolják. Ez különösen a svájci frankot érinti, mivel a svájci frankban a kamat különbség az euróhoz képest korábban elég nagy volt ahhoz, hogy az árfolyamkockázatot kompenzálja. A kamatkülönbség ugyanakkor az elmúlt időkben olyan nagymértékben csökkent, és a volatilitás olyanképpen megnőtt, hogy az ügyfeleknek nem tanácsoljuk a svájci frank alapú hitelek felvételét - figyelmeztet a Volksbank.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.