BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Itt az idő részvényeket vásárolni"

A Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. vezérigazgatója szerint túl vagyunk az államkötvény vásárlásának idején. A részvényvásárlással maximalizálható a profit.

Benke Ákos a Figyelőben úgy nyilatkozott: akkor volt érdemes államkötvényeket vásárolni, amikor az OTP négyezer forint felett volt.

Ma a fejlett piacokon nincs kinyomtatott államkötvény, ha pedig a közvetítőrendszer kockázatát mindenképpen el kell viselni, akkor már részvény vásárlással tanácsos maximalizálni a profitot. "Itt az idő részvényt vásárolni" - jelentette ki arra a kérdésre, milyen befektetési formát javasol a mostani helyzetben.

A Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. vezérigazgatóját nem érdekli a műkincspiac, bár tudja, hogy az értéküket megőrző, eltartható termékek értékelődnek fel a válság idején. 

A Zrt. részt vesz a Bajnai Gordon által meghirdetett 800 milliárd forintos finanszírozási programban. Benke Ákos szerint a szervezetek a források elérésének megkönnyítésével reagáltak a válságra, ezzel segítve azokat a kkv-kat, amelyek korábban kaptak hitelt, de most nem. Mint mondta, ha az állam fenntartja a bankok hitelezési kedvét, nem mennek tönkre a kkv-k.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.