BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Többször kellett volna nemet mondani a hitelezés kiszélesítésére

A csődben ment Fannie Mae vezérigazgatója a Wall Street Journalnek úgy nyilatkozott: többször kellett volna nemet mondani a hitelezés kiszélesítésére.

Daniel Mudd a Wall Street Journalnek adott interjújában úgy nyilatkozott: oda kellett volna menni a kormányzat illetékeseihez és megkérdeznie, mit szeretnének inkább: több tőkét vagy a hitelállomány növelését – idézi a vezérigazgatót a Reuters.

A volt vezér szerint a jelenlegi helyzet megoldása a két óriásvállalat privatizálása lehetne. Ez azt jelentené, hogy Fannie és Freddie elveszítenék állami támogatásaikat és a jövőben kizárólag lakáshitelezéssel foglalkoznának. Mudd szerint a modell bevezetése esetében mindkét cég a piac többi szereplőjéhez hasonlóan kezdene el működni.

A Kongresszus tegnapi bejelentése szerint az elnökválasztás lezárultával, november 20-át követően kerül sor a csődbe jutott hitelcégek hátterének vizsgálatára.

Reuters, VGO-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.