BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A gyenge amerikai gazdaság levitte az olaj árát

Az amerikai gazdasággal kapcsolatos negatív hírek 54 dollár alá vitték az olaj árát. Az amerikai kereskedés a Hálaadás napi zárás miatt a Nymexen folytatódik.

New Yorkban a januári jegyzésű nyersolaj ára 53.27 dollárra csúszott le a kereskedési nap közepén. A Hálaadási ünnep miatt az amerikai kereskedés lezárult, de az elektronikus jegyzések folytatódnak a Nymexen – jelenti az AP.

Az olaj árán egy keveset segített a dollár gyengülése segített: az 52.62-es mélypontról az inflációs félelmek miatt tartalékolás húzta fel az olaj árát. Londonban a januári Brent 65 centet esett és így 53.27-et érte el az ICE Futures-ön.

Ezen a héten az olaj ára folyamatosan a három éves mélypont körül lebegett, miután az amerikai gazdasággal kapcsolatos hírek a vártnál jóval rosszabbul alakultak. A várható keresletcsökkenés lenyomta az árfolyamot

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.