BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Növelni tudta profitját a K&H

Majdnem egy negyedével emelkedett egy év alatt a betétek állománya A K&H csoport 27,8 milliárd forintos adózott eredményt produkált 2008 első kilenc hónapjában, ami 6,4 százalékkal meghaladja az egy évvel korábbit – jelentette be a bank mai sajtótájékoztatóján Marko Voljc vezérigazgató.

A bázisértéknél ugyanakkor – tette hozzá – jelentős többletet hozott a GBC-részesedés eladásából származó egyszeri bevétel, amelynek hatását kiszűrve az adózott profit 44,4 százalékkal emelkedett egy év alatt. A vezérigazgató kiemelte: a bank csaknem egynegyedével növelte betétállományát 2007 szeptemberéhez képest, a betétekben elhelyezett pénz szeptember végén meghaladta az 1800 milliárd forintot.

Emellett – mutatott rá Marko Voljc – a befektetési alapok piacán 19 százalék felettire nőtt a K&H csoport részesedése. A bankcsoport mérlegfőösszege szeptember 30.-án 2755 milliárd forintot ért el, ami 23 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit, a saját tőke pedig egytizedével, 204 milliárd forintra nőtt. Folytatódott a bankcsoportnál a fiókhálózat fejlesztése is: a lakossági értékesítési egységek száma 22 darabbal gyarapodott, így a K&H szeptember végén 222 fiókot működtetett országszerte.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.