BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eltűntek a céges hitelek

Bezárulni látszanak a kapuk a hitelre áhítozó hazai vállalkozások előtt, hiszen egyre keményebb feltételekkel, egyre szigorúbb kondíciókkal jutnak csak kölcsönhöz.

A lapunknak nyilatkozó bankok szerint a cégek is egyre óvatosabbak, ám nem a hitelkérelmek száma esett viszsza drasztikusan, hanem azok típusa változott meg: az éven túli, fejlesztési célú hitelek helyett a rövid lejáratú, szabad felhasználású konstrukciók váltak nagyon keresetté.

 A piac lassulásának jelei határozottan látszanak az október végi állapotokat tükröző statisztikákon is: két hónapja csak 16 milliárd forinttal bővült a cégek hitelállománya, ez alig az ötöde a szeptemberinek. A bankok a válság sújtotta, kedvezőtlen kilátású ágazatokban szigorítanak a vállalati hiteleiken: idetartoznak a vagyonvédelmi tevékenységet folytató cégek, az építő-, valamint textilipari ágazatban érdekelt vállalatok is.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.