BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

GfK: Mélyponton a megtakarítási arány

Jelentősen csökkent a lakosság pénzügyi megtakarításokkal rendelkező része a pénzügyi válság hatására – állapítja meg a GfK Hungária Piackutató Intézet legfrissebb, Pénzügyi Adatszolgáltatás című tanulmánya.

A kutatás eredménye szerint történelmi mélypontra, 19,2 százalékra csökkent a pénzügyi megtakarításokkal rendelkező népesség aránya 2008 novemberében. (Szeptemberben szintén igen alacsony, 23 százalékos arányt regisztráltak, ám a mostani eredmény ettől is jelentősen elmarad.)

A megtakarítási célok is jelentősen változtak az elmúlt néhány hónapban: előtérbe került, azaz tíz százalékponttal nőtt azok aránya, akik a váratlan kiadásokra való felkészülést említik a megtakarítási céljaik között, és most már eléri a 68 százalékot.

Ezzel együtt – hívta fel a figyelmet Bacher János, a GfK Hungária ügyfélkapcsolati igazgatója – a válság nyomán inkább csak a lakosság megtakarításokkal kapcsolatos attitűdje változott meg, tehát a magyarok még csak beszélnek róla, hogy átrendezik a megtakarításaikat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.