BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Richter lehet az év sztorija

A jelenlegi, bizonytalan környezetben a Richter lehet a legjobb választás a hazai részvények közül – jelentette ki az Equilor Befektetési Zrt. által rendezett mai háttérbeszélgetésen Szegner Balázs, a társaság üzletfejlesztési igazgatója. Ennek elsősorban az az oka, hogy a gyógyszeripar defenzív iparágnak számít, vagyis kevésbé hat rá a recessziós környezet.

A Richter export-bevételeinek jót tesz emellett a gyenge forintárfolyam is, igaz, a FÁK-országokból származó bevételek mérséklődésére is komoly az esély. Szegner Balázs rámutatott: a gyógyszerpapír a 2009-es év befektetési sztorija lehet, hiszen a cégnek lejárnak a részvényekre átváltható kötvényei, amely a tulajdonosi kör átrendeződésével, esetleg a függetlenség elvesztésével is járhat.

A Richter kapcsán arról sem szabad megfeledkezni – tette hozzá az igazgató -, hogy mára a legnagyobb súlyú részvénnyé vált a BUX indexen belül.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.