BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kormányzati intézkedések reménye emeli a határidős indexeket New Yorkba

Az amerikai határidős indexek szerdán emelkedni kezdtek annak az optimista hangulatnak köszönhetően, amit az a várakozás idézett elő, hogy az új amerikai kormányzat gyors lépéseket tesz a nagybeteg bankszektor megsegítésére, és a törvényhozók készen állnak a gazdaságélénkítő csomag megszavazására.

A szerdai nap során nagy érdeklődés övezi a Fed kétnapos tanácskozását követő kamatdöntését, valamint a döntéssel együtt nyilvánosságra kerülő nyilatkozatot, melynek tartalmából, szóhasználatából - esetleg éppen a hiányzó elemekből - a befektetők következetni próbálnak az elkövetkező időszak politikájára; jelenleg olyan jelzésekre "vadásznak", amelyek a hitelválság elleni küzdelem nem hagyományos módszereire utalnak.

A kereskedés még a bankszektor részvényeinek is árfolyam-emelkedést hozhat, miután a Bloomberg azt közölte, hogy Szövetségi Betétbiztosítási Vállalat átvenni készül egy "rossz bank" ellenőrzését, hogy azután ennek révén legyen képes kiszívni a piacról a pénzintézetek "mérgezett" eszközeit. A képviselőház hamarosan szavaz Barack Obama 825 milliárd dolláros csomagjáról, melynek célja az amerikai gazdaság leépülésének megállítása; a republikánusok többsége ugyan ellenzi a tervet, de a demokraták bíznak abban, hogy elegendő szavazat lesz a tervezet elfogadásához.

A hangulat javulását segítette néhány, a vártnál kedvezőbb negyedéves eredmény is: a Yahoo Inc részvénye már az elektronikus adásvételben csaknem öt százalékkal drágult, miután negyedéves eredménye meghaladta az elemzők előzetes számításait. Két és fél százalékot vesztett ugyanakkor a General Electric Co, mert Moody''s Investors Service bejelentette, hogy vizsgálat alá veszi a társaság AAA hitelbesorolását. A vizsgálat eredménye a hitelfelvételt megnehezítő és a hiteleket megdrágító leminősítés lehet.

A határidős indexek közül az S&P 500 futures 17.00 ponttal emelkedett, számított értéke felett alakul; 149 ponttal jutott magasabbra a Dow futures, 22,25 pontot nyert a Nasdaq 100 futures.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.