BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Óriási forintgyengülés, 270 közelében az euró

Nemzetközi hírek gyengítették be a hazai devizát, a forint árfolyama a reggeli 263 forintos szintről 269,24-ig gyengült délután. Suppan Gergely a Takarékbank elemzője szerint, ha újabb negatív hírek jönnek a tengerentúlról az még további pofont is adhat a régiós devizáknak.

Mint ismeretes az Egyesült Államokban váratlan mértékben nőtt a munkanélküliek száma, ez pedig világszerte rossz piaci hangulatot okoz, a dollár például 5 hetes csúcsról esik vissza. A régiós devizák közül egyébként nem a forint a legvolatilisebb, a lengyel zloty például 3,94-es szintről esett vissza a 4-es értékhatár fölé az euróval szemben, igaz az elmúlt napokban jobban is erősödött mint a forint, vagy a cseh korona. Utóbbi 26-os érték fölé gyengült ma az euróval szemben. A feltörekvő devizákra egyéb nyomás is hatott ma: az ukrán orosz gázvita miatt már délelőtt is 266 forintig gyengült vissza az euró. Suppan Gergely szerint nem lehet most még pontosan látni, mikor és hol nyugszik meg a kurzus, de ha nem jön váratlan rossz hír, akkor a 265-268-as forint sáv a reális a hazai fizetőeszköznek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.