BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A vártnál nagyobb mértékben nőtt az amerikai olajtartalék

Emelkedett a kőolaj ára szerdán késő délután, miközben hivatalos adatok szerint meglepetésre a vártnál nagyobb mértékben nőtt az amerikai olajtartalék, míg a benzintartalék a bővülés helyett csökkent.

 Röviddel 17 óra előtt az északi-tengeri Brent könnyűolaj 44,84 dollár volt Londonban márciusra, 23 centtel drágább a keddi zárónál. A nyugati féltekén irányadó WTI olajfajta hordónkénti ára 9 centtel 37,64 dollárra nőtt a New York-i árupiacon (NYMEX) márciusra. Az amerikai energiaügyi minisztérium (EIA) szerdai közleménye szerint a február 6-val záródott héten az amerikai olajtartalék 4,7 millió hordóval nőtt. Az elemzői várakozások átlagában 3,1 millió hordó emelkedés szerepelt. A benzintartalék 2,6 millió hordóval csökkent. A szakértők 0,6 millió hordó bővülést vártak. Az egyéb olajtermékek készlete 1,0 millió hordóval esett. Az elemzők nagyobb, 1,5 millió hordó csökkenést becsültek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.