BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az OTP több mint hatéves mélyponton zárta a napot

A Budapesti Értéktőzsde vezető mutatója, a BUX index mínusz 2,36 százalékon, 11 167,91 ponton zárta a napot. A kosár teljesítménye így is messze a legjobb a régiós piacokhoz képest.

 A BÉT részvényforgalma, az erős eladói nyomásnak köszönhetően tetemes volt kedden: 23,4 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a papírok. A tőzsdei nagyok közül az OTP árfolyama összeomlott, délelőtt fel is kellett függeszteni a bankpapírok forgását, végül 12,60 százalékos zuhanást követően 2046 forinton húzta le a rolót. Utoljára 2002 október elején járt ilyen alacsony szinten az OTP árfolyama.

A Mol részvények értéke viszont 1,74 százalékkal emelkedett 9055 forintra. Az MTelekom árfolyama 1,69 százalékkal csökkent 580 forintra, míg a Richter papírjai 0,93 százalékot drágultak 27 000 forintra. A régiós tőzsdemutatók közül a prágai PX 6,80 százalékot zuhant kedden, míg a bécsi ATX zárása előtt mínusz 7,39 százalékon állt. Mindkét helyen a bankszektort övező aggodalmak tartották eladói nyomás alatt a kosarakat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.