BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mélybe zuhant a forint

Tovább gyengült a hazai fizetőeszköz. Háromszáz forintnál is többért cserélték az euró egységét a bankközi devizapiacon tegnap, a svájci frankot pedig 204 forintért adták.

A jegybank új eszközökkel kívánja csillapítani a káros mértékűnek ítélt árfolyamkilengéseket, amelyek Simor András jegybankelnök szerint már feszültségeket kelthetnek a hazai pénzügyi rendszerben. Van olyan londoni elemző is, aki már 5 százalékos GDP-visszaeséssel számol erre az évre. A lakossági ügyfelek frankkitettsége tovább emelkedik, és sem az előtörlesztés, sem a más devizára váltás nem jelenthet megoldást számukra, csak a kivárás.

A kereskedelem az áremelés lehetőségeit mérlegeli. A globális receszszió miatt az exportorientált cégek közül is csak kevesen tudják kihasználni a gyenge forint adta lehetőséget. 8., 10. oldal

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.