BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Negatív régiós hangulatban esett a BUX

A régiós piacok negatív hangulatával és a bankszektor Európa-szerte rossz szereplésével indokolta a BUX esését Dobár Péter, a CIB Bank részvénypiaci elemzője.

 Az elemző elmondta, hogy bár a bankszektor papírjai a nyugat-európai börzéken is eladói nyomás alatt voltak, összességében a nyugati tőzsdeindexek csak mérsékelt mínuszban voltak, miközben a közép-kelet-európai piacok sokkal rosszabbul szerepeltek. Megjegyezte, hogy a térség devizáinak leértékelődése ezúttal a részvénypiacokra is negatívan hatott, míg korábban ez nem volt tapasztalható.

A két gyógyszeripari részvényre - amelyeknek elvileg kedvez a forint gyengülése - szintén a rossz régiós hangulat nyomta rá a bélyegét. A Magyar Telekom árfolyama viszont még mindig stabil az osztalék várakozás fényében - fejtette ki az elemző. A vezető papírok közül a Mol árfolyama 370 forinttal, 3,99 százalékkal 8.900 forintra csökkent, 1,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 149 forinttal, 5,98 százalékkal 2.341 forintra esett, forgalmuk 5,4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott 590 forintot ért záráskor, forgalma 557,6 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 1.050 forinttal, 3,78 százalékkal 26.750 forintra esett, a részvények forgalma 1,0 milliárd forintot ért el. Az Egis 134,2 millió forintos forgalom mellett 500 forintos, 4,03 százalékos csökkenéssel, 11.900 forinton zárt. A BUMIX 1.439,99 ponton zárt hétfőn, ez 26,94 pontos, 1,84 százalékos csökkenés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.