BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Államkötvény-vásárlásba kezdhet a Fed

A Wall Street Journal információi szerint az amerikai Fed követheti a Bank of England (BoE) példáját és államkötvények vásárlásába kezdhet.

A szövetségi pénzügyi illetékeseket meglepte a Bank of England kötvénysárlási akciójának korai sikere, így elképzelhető, hogy a Fed is ebbe az irányba lép tovább – idézi a Wall Street Journal információit a Reuters.

A brit központi bank még decemberben közölte, hogy a válság elleni védekezésként kötvényvásárlásban kezd a hitelkamatok csökkentése érdekében. Mint hogy a terv ebben az évben látszólag feledésbe merült, a befektetők azt hitték nem vagy csak később kezdi az akciót a BoE.

A jegybank végül múlt héten közölte: 75 milliárd font értékű, újonnan nyomott pénzből vásárol államkötvényeket. A Fed március 17-i kamatdöntő ülésén dönthet a brit módszerről.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.