BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bernankenél panaszolták be az AIG-t a riválisok

A Wall Street Journal értesülései szerint több amerikai biztosító felkereste a Fed elnökét, hogy felkérje Ben Bernankét arra: akadályozza meg, hogy az AIG aránytalan versenyelőnyhöz jusson az állami támogatást segítségével.

Az AIG legnagyobb riválisai személyesen tettek panaszt Ben Bernankené egy a washingtoni Regis Hotelben lezajlott találkozón, még március elején – idézi a Wall Street Journal értesüléseit a Reuters. A meg nem nevezett informátorok szerint a Fed elnöke biztosította a cégeket arról, hogy tesz az ügy érdekében.

A biztosító óriás versenytársai még decemberben közölték a Reutersszel, hogy az AIG árcsökkentésbe kezdett az új piacok megnyerése érdekében, annak ellenére, hogy szakértői az árak emelését javasolják. A cégek attól tartanak, az AIG az állami támogatás segítségével juthat aránytalan versenyelőnyhöz.

A versenyszabályok betartását felügyelő Government Accountability Office vezetője a múlt hónapban azt közölte: nem észleltek versenykorlátozó lépéseket az AIG részéről, bár tény, hogy a cég a korábbinál agresszívabb árpolitikát alkalmaz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.