BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bezuhant a BUX, az OTP a "ludas"

A Budapesti értéktőzsde vezető mutatója, a Bux index mínusz 1,19 százalékba fordult és 10 673,97 ponton állt délelőtt.

A reggeli nyitáskor még plusz 2 százalék fölött állt az index. Hatalmas a forgalom a részvényszekcióban, másfél órával a nyitást követően már 12,7 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a papírok.

Az elmúlt napok emelkedését az OTP árfolyama segítette, amely jelenleg mérsékelten maradt a pozitív tartományban: 1,27 százalékos növekedéssel 2060 forinton. Azt követően állt le a bankpapírok szárnyalása, miután a Cashline délelőtt vételről semlegesre rontotta a besorolást. A Mol árfolyama 1,03 százalékot emelkedett 9250 forintra, az MTelekom részvények 0,19 százalékot drágultak 515 forintra, míg a Richter értékpapírjainak ára 0,74 százalékkal emelkedett 26 500 forintra.

A régiós tőzsdék közül a prágai PX index plusz 1,26 százalékon, a varsói WIG-20 mutató változatlanul, míg a bécsi ATX mínusz 1,73 százalékon mozgott délelőtt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.