BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felvásárolja magát az OTP

Már egy hónapja folyamatosan vásárolja saját részvényeit az OTP Bank. A legutóbbi, keddi 600 ezres tranzakcióval a hitelintézet tulajdonában lévő törzsrészvények állománya 25,9 millió darabra emelkedett, ez azt jelenti, hogy a csoporttagok csaknem 2,1 millió részvényével együtt az OTP 10 százalékos részesedéssel rendelkezik saját magában.

Szakértők szerint a hitelintézet azzal a céllal vásárolhatja az olcsó részvényt, hogy demonstrálja: bízik magában, de a közelgő, EBRD-vel kötendő megállapodásnál is hasznos lehet a portfólió. Ha az EBRD mégsem válna részvényessé, a papíroknak akkor is jó hasznát veheti a cég később egy akvizíciónál, egy opciós programban vagy kölcsönadva a közgyűlési szavazásokon.

Szintén az OTP-vel kapcsolatos hír, hogy a társaság szerbiai leánya bezárja 11 fiókját, arról még nem nyilatkoztak, hány alkalmazottól válik meg a bank.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.