BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hogy van most a forint? Reggelre némileg stabilizálódott

A közép- kelet-európai régióban a döntéshozóknak az eurózónába történő belépéssel kapcsolatos véleményei keltenek érdeklődést, miközben a forint minden idők rekordját döntötte meg szerdán az euróhoz képest.

A forint némileg magához tért már a szerdai zárásra. A tegnapi árfolyamzuhanás összefüggésben állt azzal, hogy Magyarországot nem sorolták fel a kelet-és közép-európai központi bankok közös nyilatkozatában, amely a félrevezető pénzpiaci véleményeket bírálta. Közrejátszott benne az is - mint azt a DowJones megjegyezte-, hogy Magyarország újabb kérése pénzügyi támogatásra várhatóan nem hoz eredmény.

A forint a 308,90-30 /euró szintre javult szerdán későn, szemben a reggeli 312,77-es mélyponttal. A DowJones hírügynökség kereskedőket idézve megjegyezte, hogy ezt a forint színvonalat sem a gazdasági fundamentumok, sem pedig a régió országainak összehasonlítása sem indokolja.

A londoni bankközi piacon a forint csütörtök reggel, 307,48-78/eurón, 0,02 százalékkal rosszabb volt szerdai későinél, és 16,67 százalékkal gyengébb az euróval szemben, mint év végén. Ugyanakkor a forint 242,88-13/dollár volt, 0,08 százalékkal rosszabb a szerdai későinél, és 28,99 százalékkal gyengébb, mint év végén. Csütörtök reggel az euró 1,2606 dollár volt vételi oldalon, 0,0053 dollárral olcsóbb a szerdai későinél.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.