BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Idén még nem volt ilyen magas az olaj ára

A New York Mercantile Exchange-en 2008 decembere óta nem állt ilyen magasan az olaj ára. A hirtelen bekövetkezett erős emelkedést a Fed bejelentésének tulajdonítják az elemzők, vagyis nem a gazdaság erősödését jelzi a változás.

Az áprilisi jegyzésű könnyűolaj 3,39 dolláros emelkedéssel 51,53 dolláros hordónkénti áron áll, de a nap folyamán már 52,25 dollárig is felkúszott. Az olajért december elseje óta nem fizettek ennyit, az elemzők az AP-nek elmondták: a befektetők valósággal megrohanták az árutőzsdét, miután a Fed bejelentette: hosszú futamidejű államkötvényeket vásárol.

Az Alaron Trading Corp elemzője szerint az amerikai kormány most bejelentett intézkedései gyakorlatilag azt jelentik, hogy az állam pénzt nyomtat a papírok visszavásárlására, ez pedig gyengíti a dollárt.

Az amerikai fizetőeszköz minden fontos valutával szemben gyengült a mai napon. Phil Flynn közgazdász leszögezte: a Fed utolsó eszközeit mozgósítja a gazdaság érdekében, a mai piaci élénkülést nem szabad a válság csökkenéseként felfogni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.