BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb hazai nagybanknál lesz leépítés

Átgondolta szervezete méretét a CIB bank is, és nyolc százalékos létszámleépítést hajt végre - közölte a hitelintézet ma délután.

A válság hatásai miatt újra kellett gondolni a költségek szerkezetét és a jövőbeni szervezet méretét - áll a bank közleményében. Ennek keretében — a bankcsoport hosszú távú, fenntartható fejlődésének megalapozása érdekében — a költségek fokozottabb racionalizálását célzó döntéseket is meg kellett hozni, amelyek a létszám mérséklődését is maguk után vonják.

A CIB vezetősége úgy döntött, hogy a CIB csoportot érintően 300 fős — amely létszámból a CIB Lízing Csoport vonatkozásában megközelítőleg 60 fős — létszámcsökkentést hajt végre, ami a teljes csoportszintű létszám 8 százalékát jelenti.

Ezen belül a bank budapesti telephelyeinek vonatkozásában a vezetőség kinyilvánította szándékát a csoportos létszámleépítés végrehajtására. A leépítés lényegesen kevesebb kollégára terjed ki, mint ami korábban megjelent a sajtóban. A CIB vezetősége annak érdekében, hogy megkönnyítse az érintett munkatársak helyzetét, már előkészítette az úgynevezett gondoskodó elbocsátás elemeit.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.