BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem fizet az idén jutalmat a Sotheby’s

Tavaly a 2007-es rekordévben kifizetett 10,3 millió dollárnak csupán egyötödére, 2,1 millió dollárra rúgott a Sotheby’s vezérigazgatójának jövedelme – derül ki az aukciósház által az amerikai értékpapír-felügyelethez benyújtott kimutatásból. Bill Ruprecht alapfizetése és a neki biztosított részvénycsomag nagysága is csökkent, készpénzjutalmat pedig egyáltalán nem kapott, mivel a második fél év rossz eredményei miatt 213 millióról 28,3 millió dollárra csökkent a cég nyeresége.

Az idén további megszorítások várhatók a Sotheby’snél. Csökkennek a fizetések, és körülbelül 200 főtől – dolgozói 15 százalékától – megválik az aukciósház. A cél az, hogy 100 millió dolláros megtakarítást érjenek el. Ruprechtnek is ki kell vennie a részét a takarékoskodásból. A vezérigazgató éves alapfizetése 700 ezerről 600 ezer dollárra csökken, és a jutalmak, valamint részvényopciók terén sem biztat sok jóval a 2009-es esztendő. A reprezentációs kiadásoknál szintén spórol az aukciósház. FAZ

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.