BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Belehúzott a forint: 281-es szinten járt

A hazai deviza árfolyama jelentős mintegy fél százalékos erősödéssel kezdte a csütörtök reggeli bankközi kereskedést. Az euró ára 281,07 forintig esett, majd 281,75-ös szinten stabilizálódott a jegyzés.

A hazai deviza árfolyama jelentős mintegy fél százalékos erősödéssel kezdte a csütörtök reggeli bankközi kereskedést. Az euró ára 281,07 forintig esett, majd 281,75-ös szinten stabilizálódott a jegyzés. A svájci frank ára év eleji szintre süllyedt: 185,95 forintba került kora reggel az alpesi ország devizája, később 186 forint környékére korrigált az ár. Utoljára 2009 január 9-én volt ilyen olcsó a frank.

A dollárral szembeni árfolyam 211,86 forintig ereszkedett, majd 212,15 forinton állt később a kurzus. Devizapiaci kereskedők elmondása szerint a forint a többi régiós pénznemmel együtt mozog, amelyet a lengyel zloty mozgása húz. A térség legnagyobb gazdasága 20 milliárd eurós hitelcsomagot kap a Nemzetközi Valutaalaptól, emiatt értékelik fel a nagyobb kockázatú feltörekvő eszközöket a befektetők. A másodlagos államkötvény hozamok enyhén emelkednek a hazai piacon, az Államadósság Kezelő Központ ma tartja rendes kötvény aukcióját, ahol 4 milliárd forint értékben kerül három, öt és tíz éves papírok eladása.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.