BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csekély mértékű esés, passzív kereskedés várható a BÉT-en

Csekély mértékű esést, passzív kereskedést várnak az MTI által megkérdezett részvénypiaci elemzők a pénteki nyitáskor a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT).

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír elemzője inkább esést valószínűsít a nap folyamán, bár, ahogy mondta, ez nem lesz túlságosan karakteres. Hozzátette, hogy a csökkenés elsősorban a nemzetközi piaci hangulat hatására folytatódhat. Illés László, a QUAESTOR Zrt. elemzője szerint nyitáskor inkább kivárás jellemzi a befektetői hangulatot, a nap többi részében sem vár jelentős elmozdulást, stagnálhat az index.

Hozzátette: az egyetlen makrogazdasági mutató pénteken az Egyesült Királyság első negyedéves bruttó hazai termék adatának második felülvizsgálata lehet. Nem várható, hogy jelentősen befolyásolja a hangulatot - jegyezte meg.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 584,72 pontos, 3,70 százalékos csökkenéssel, 15.218,40 ponton zárt csütörtökön.

A részvénypiac forgalma 27,1 milliárd forint volt, a vezető részvények mindegyike gyengült az előző napi záráshoz képest.

A Mol árfolyama 225 forinttal, 1,64 százalékkal 13.475 forintra csökkent, 2,1 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 275 forinttal, 7,86 százalékkal 3.225 forintra esett, forgalmuk 23,0 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 13 forinttal, 2,03 százalékkal 627 forintra gyengült, forgalma 809,1 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 700 forinttal, 2,19 százalékkal 31.300 forintra csökkent, a részvények forgalma 680,7 millió forintot ért el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.