BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Forint: Bajnai és Oszkó mai beszédére vár a piac

A forint gyengült szerdán a legtöbb regionális valutával együtt és azzal párhuzamosan, hogy az európai részvénypiacok eladási nyomás alá kerültek.

"A fundamentumok nem indokolják a forint közelmúltbeli erősödését"- idézi kereskedők véleményét a DowJones hírügynökség. A CIB bank szerint a magyar valuta ingatag lesz a jövőben is, függvénye a globális kockázatvállalási hajlandóságnak, illetve a helyi költségvetési és politikai kockázatoknak.

A forint várhatóan jelenlegi szintje körül mozog majd az év vége felé is, és a korrekciók, amik várhatóan követik majd a mostani rallit, nem viszik le a forintot a 300/euró árfolyam alá.

Rövid távon a magyar valuta tesztelheti a 286/euró ellenállási köszüböt - idézi a hírügynökség az egyik brókercéget. Csütörtökön különben a magyar miniszterelnök és a pénzügyminiszter beszéde kelt figyelmet, a piac jelzésekhez juthat a hó végén ismertetendő új kormányzati előrejelzésekre vonatkozóan. A piac érdeklődik a kormányzatnak az IMF-el és az EU-val a 3 százalékos államháztartási hiány túllépésének engedélyezésével kapcsolatban folytatandó tágyalásairól.

A londoni bankközi piacon a forint csütörtök reggel, 286,50-80/eurón, 0,50 százalékkal gyengébb volt a szerdai későinél, és 8,71 százalékkal gyengébb az euróval szemben, mint év végén. Ugyanakkor a forint 209,48-05/dollár volt, 0,26 százalékkal gyengébb a szerdai későinél, és 11,25 százalékkal gyengébb, mint év végén.

Csütörtök reggel a cseh korona, 26,943-73/eurón, 0,10 százalékkal erősebb volt a szerdai későinél, és 0,71 százalékkal állt az év eleji értéke alatt. A lengyel zlotyi, 4,4507-59/eurón, 0,04 százalékkal gyengébb volt a szerdai későinél, és 8,16 százalékkal maradt el év elejei értékétől. Ugyanakkor a zloty 3,2760-70/dollár volt, 0,13 százalékkal gyengébb a szerdai későinél, és 10,64 százalékkal gyengébb, mint év végén. A cseh korona 19,855-09/dollár volt, 0,12 százalékkal gyengébb a szerdai későinél, és 3,88 százalékkal maradt el év elejei értékétől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.