BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

OTP - Rossz számok várhatóak, de…

Csökkenő nyereségre számíthatnak az első negyedévben a következő napokban jelentő tőzsdecégek – állítják a lapunk által megkérdezett elemzők.

Jövő héten teszi közzé eredményeit az FHB Jelzálogbank, és az Erste csoport azt prognosztizálja, hogy a társaság első negyedéves nettó eredménye mintegy 7,1 százalékkal marad majd el a 2008-astól, vagyis 2,16 milliárd forint lesz. Az Erste elemzői szerint ez a céltartalékok nagymértékű növekedésének a következménye, amelyet a magasabb kamatmarzs egyelőre nem volt képes ellensúlyozni.

Lényegesen nagyobb nyereségcsökkenésre számítanak egyébként az Erste szakértői a jövő héten jelentő OTP-nél. A vezető magyarországi hitelintézetnél 35,8 milliárd forintos nettó profitot várnak, ez 36,4 százalékkal marad el az egy évvel korábbitól.

Az eredményre az OTP-nél is pozitívan hat a marzsok növekedése, visszaveti azonban a céltartalékok markáns emelkedése. „A leánybankok eredménye nagyon sokat számít majd” – mondta lapunknak az OTP-ről Fernandez Yuri, a Hamilton Tőzsdeügynökség igazgatója.

A szakember szerint egyébként minden be van már árazva a bank jelenlegi árfolyamába, így ha nagyon rossz számokkal rukkolnak is ki az OTP külföldi érdekeltségei, az sem befolyásolja majd nagymértékben a papír árazását. A bankrészvény árfolyama az elmúlt két hónapban több mint a duplájára emelkedett egyébként, tegnap 3031 forinton zárt.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.