BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kisebb az igény az amerikai pénzügyi eszközökre

Az amerikai pénzügyminisztérium közlése szerint áprilisban csökkent a kereslet a hosszú futamidejű pénzügyi eszközök iránt.

Az április mérséklődés oka elsősorban Kína és Japán, a két ázsiai ország visszafogta az amerikai papírok vásárlását – jelenti az AP.

A mai közlés szerint a márciusi 55,4 milliárd dollárról áprilisra 11,2 milliárd dollárra csökkent a külföldiek által megvásárolt részvények, kötvények, papírok összértéke.

Az amerikai államkötvények legnagyobb tulajdonosa, Kína áprilisra 763,5 milliárdra faragta le márciusi 767,9 milliárd dolláros amerikai papírkészletét. A második legjelentősebb külföldi befektető, Japán pedig 686,7 milliárdról 685,9 milliárdra csökkentette készleteit.

Júniusban ugyanakkor kilenc hónapos rekordot döntött az amerikai fogyasztói bizalom, igaz, még mindig nem múlta felül a 2008 szeptemberében, a Lehman Brothers összeomlásakor mért értéket.

A lakáspiaci helyzet viszont továbbra sem javul. A gazdasági világválságot kirobbantó szektor májusban még éppúgy padlón volt a legfrissebb statisztikai adatok szerint, mint az előző két évben. Az újonnan befejezett kényszerárverési eljárások száma immár a harmadik egymást követő hónapban haladta meg a 300 ezret, ez azt jelenti, hogy minden 398. lakás tulajdonosa kapott ilyesmiről értesítést.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.