BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lendületet adhat a forintnak a cseh kamatdöntés

A forint tovább tudott erősödni csütörtök reggel, egészen 276.50 alá is benéztek a jegyzések az euróval szemben, viszont mivel a Fed kamatdöntő ülés nem végződött kifejezetten pozitív, a piacoknak lendületet adó meglepetéssel, így egyelőre várni kell még a 275 alatti szintekig - véli Sörös Csaba a Takaréknbank elemzője.

Mostanra 277 környékére kúszott vissza a hazai deviza és a nap későbbi részében is nagy valószínűséggel mindössze 275-280 közötti oldalazásra lehet számítani. Ugyanakkor több piacbefolyásoló adat is lát ma napvilágot. Ez elsősorban a cseh kamatdöntés lesz, ahol a szerdai lengyelhez hasonlóan 25 bázispontos vágás a legvalószínűbb - jelezte Sörös.

De a délutáni amerikai makroadatok is könnyen irányváltoztatást eredményezhetnek akár a régiós piacokon is. A régiós tőzsdék
egyelőre a BUX kivételével mind piros tartományba fordultak csütörtök reggel. A vártnál jobb áprilisi magyar kiskereskedelmi forgalomi adat egyelőre csekély piacbefolyásoló erővel bírt - mondta Sörös.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.