BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mindjárt tőzsdenyitás: merre és hogyan?

Értékforgalmazók szerint a nyugat-európai értéktőzsdék vezető mutatói hétfőn enyhe csökkenéssel nyithatnak.

A kereskedés várhatóan határozott irány nélkül indul. A londoni FTSE index az 5 pontos csökkenés és 11 pontos emelkedés közötti sávban mozoghat nyitáskor.



A frankfurti DAX 3-6 pont közötti csökkenéssel, a párizsi CAC 6-9 pont közötti visszaeséssel indíthatja a hetet, amely elemzők szerint nyugodtan kezdődhet, majd hektikus mozgásba kezdhetnek az árfolyamok, és a hét döntő lehet abból a szempontból, hogy kitart-e a részvénypiacok márciusban kezdődött fellendülése a nyári uborkaszezon kezdetére. Pénteken a legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSEurofirst 300-as mutatója 1,5 százalékot erősödve 863,32 ponton zárt.

Londonban a brit részvények vezető FTSE 100 indexe 1,5 százalékkal 4839,4 pontra erősödött. A vezető német tőzsdemutató, a DAX 0,04 százalékkal 4839,4 pontra emelkedett, a párizsi CAC-40 pedig 0,85 százalékos emelkedéssel 3221,21 ponton zárta a hetet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.