BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több kötvényt hirdet meg az ÁKK

Növelte az Államadósság Kezelő Központ a jövő heti kötvényaukción a meghirdetett mennyiséget. A korábbi 5 helyett 7, illetve 10 milliárd forint értékű értékpapírra licitálhatnak a vevők.

A jövő csütörtöki kibocsátáson az eddigi 5-5 milliárd helyett a hároméves államkötvényből 10, a öt- és tízévesből 7-7 milliárd forintnyit hirdet meg az ÁKK.

Ebben a döntésben valószínűleg szerepet játszott, hogy a múlt heti kötvényaukción elkapkodták a papírokat. A hároméves értékpapírra 27,7, az ötévesre 18, a tízévesre 17,1 milliárd forint értékben nyújtottak be az elsődleges forgalmazók ajánlatokat, és a délutáni nem kompetitív tenderen is szinte minden elfogyott.

Szintén emelte az ÁKK a szokásos mennyiséget a jövő heti 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukción. A korábbi 40 milliárd forint helyett 50 milliárdot hirdetett meg a központ.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.