BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A 269-273-as sávban marad az euró-forint kurzus

A forint a tegnap délutáni, 271 körüli szinteken tartózkodik az euróval szemben péntek reggel. A régiós tőzsdék egyelőre kivétel nélkül mínuszban járnak, így mérsékelt eladói nyomás helyeződik a devizákra is - mondja Sörös Csaba, a takarékbank elemzője.

Továbbra is úgy gondoljuk, hogy a jelenlegi szintek mesterségesen túlhúzottak, távol állnak a fair értékektol, így az aktuális nemzetközi befektetői hangulat az eddigieknél kevésbé mozgatja az árfolyamokat - jegyezte meg Sörös.

A pénteki nap folyamán egyelőre nem számítunk további, érdemi korrekcióra az euró-forint kurzus tekintetében, és fenntartjuk, hogy lehet még egy 270 alatti erősödő kör is az elkövetkező napokban a komolyabb korrekció előtt. A nap későbbi részében a 269-273-as sávot tartjuk a legvalószínűbbnek az euró-forint árfolyam tekintetében - szögezi le Sörös.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.