BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Deutsche Bank remekelt, de nem jósol

A Deutsche Bank a vártnál jobb, 68 százalékos profitemelkedésről számolt be a második negyedévben.

A június 30-val végződő negyedévben a legnagyobb német bank 1,1 milliárd eurós nettó profitot jelentett, ez az elemzői várakozásokat felülmúló, 68 százalékos növekedés. A jó eredmény a cég közlése szerint elsősorban a fejlődő országok kötvényeinek, valamint a befektetési banki üzletágnak köszönhető.

Ugyanakkor – jelenti az AFP – a Deutsche Bank az egy évvel korábban megállapított 135 millió euróról mostanra 1 milliárd euróra emelte a rossz hitelek finanszírozását biztosító keretet.

Josef Ackerman vezérigazgató elmondása szerint ugyan a javulás jeleit látja a nemzetközi pénzpiacon, ugyanakkora pénzintézet nem ad előrejelzést az idei évre vonatkozólag. A cégvezető ugyanakkor leszögezte: a költségcsökkentéseknek, a mérleg és a likviditás javításának köszönhetően a Deutsche Bank jó pozícióban van az elkövetkező bizonytalan időszak átvészelésére. A németországi hitelszűkével kapcsolatban Ackerman úgy nyilatkozott: bankja kész kiterjeszteni kölcsönzését a válság leküzdéséért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.