BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A harmadik óriás elvesztette a csatát: a Morgan Stanley veszteséges

Míg a Goldman Sachs és a JP Morgan profitról számolt be, addig a Morgan Stanley 1,2 milliárd dolláros veszteséggel zárta a második negyedévet.

Az elsőbbségi részvények után járó osztalékok kifizetését követően a Morgan Stanely nettó vesztesége 1,26 milliárd dollárra rúgott. A cégre két teher is nehezedik: egyrészt a korábban kapott állami támogatás visszafizetése, másrészt az adósságállományának növekvő értéke – jelenti az AP. Az előző év hasonló időszakát a pénzintézet 1,06 milliárd dolláros pluszban zárta.

A Morgan Stanley-nek tehát nem sikerült az, ami két riválisának, a Goldman Sachsnek és a JP Morgannek igen (mindkét bankóriás csaknem 3 milliárd dolláros haszonnal fejezte be a második negyedévet).

A pénzintézet nyereségét jelentősen csökkentette egy a kintlévőségek könyvelésére vonatkozó szabály. Eszerint a cégnek előre el kell számolnia azt a plusz pénzmennyiséget, ami a tartozás későbbi visszafizetése esetén jelentkezne teherként. Ezért bár az adósság értékének növekedése a hitelezők növekvő bizalmát jelzi, a cég ugyanakkor rosszul is jár emiatt a könyveléskor.

A Morgan Stanely 10 milliárd dollár állami támogatásban részesült, amelyből eddig 850 millió dollárt fizetett vissza.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.