BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Brutálisan erősödik a magyar deviza - 273 alatt az euró!

Javuló piaci hangulatban erősödnek a térségbeli devizák: az eurót 272,86 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben szerdán délelőtt tizenegy órakor, szemben az előző délután négy órai 275,19 forinttal. Hétfőn az euró árfolyama még 278 forint környékén járt.

A zloty és a cseh korona szintén erősödéssel nyitott, a zloty az előző délutáni 4,31-ről 4,29-re, a cseh korona 25,95-ről 25,90-re erősödött az euróval szemben.

A feltörekvő devizák árfolyama néhány meglepően jónak bizonyult második negyedévi vállalati beszámoló láttán - a világpiacon bekövetkezett hangulatváltásnak köszönhetően - kezdett erősödni.

A Goldman Sachs pénzintézet váratlanul magas eredményét kővetően egy technológiai vállalat, az Intel is csatlakozott a váratlanul magas nyereségről beszámolók sorába.

A javuló gazdasági kilátások tükrében a devizapiacokon csökkent a "menedék" devizák szerepe, a jen gyengült az euróval és a dollárral szemben, erősödött a befektetők kockázatvállalási hajlandósága, nőtt a kereslet a magasabb hozamot kínáló feltörekvő devizák iránt.

A bankközi piacon alacsony forgalomra, visszafogott "nyári" üzletmenetre számítanak. A forint árfolyama a kedvező környezetben enyhén erősödhet, de az alacsony forgalom miatt viszonylag éles ingadozásoknak lehet kitéve.

A dollárt 194,07 forinton jegyezték délelőtt kilenc órakor (1,4055 dolláros euró árfolyam mellett), szemben a kedd délutáni 196,89 forinttal (1,3947 euró/dollár). Hétfőn 200 forint környékén állt az árfolyam.

A svájci frankot 179,68 forinton jegyezték az előző napi 181,32 forint után, 100 japán jent pedig 208,42 forinton 211,78 forint után. Kedden az állampapírok másodpiacán a forint erősödésével párhuzamosan úgy 20 bázisponttal csökkentek a hozamok.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.