BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Ingyenes számlavezetés" - Mennyibe is kerül?

E hónap elejétől egy éven keresztül nem von le számlavezetési díjat az Erste Bank azoktól az ügyfelektől, akik bizonyíthatóan az elmúlt fél évben váltak munkanélkülivé.

Az akció egészen december végéig tart, és minden olyan klienst érint, aki a következő fél évben veszíti el az állását. A díjmentes 12 hónap a bankhoz beérkezett kérelem elfogadásának napjától ketyeg. A kedvezmény további feltétele, hogy az érintett ügyfél munkabére a munkahelye elvesztése előtt legalább két hónapig az Erste Banknál vezetett lakossági bankszámlára érkezett.

Az akciót a hitelintézet olyan válságkezelő intézkedésnek szánja, mint például a törlesztési védelem biztosítás bevezetése, a hitelek futamidejének meghosszabbítása, a kedvezményes elő- és végtörlesztési lehetőségek vagy a fix összegű törlesztőrészlet-fizetés.

Utóbbi átmeneti fizetésképtelenséget orvosló lehetőségek egyébként ma már az összes banknál elérhetők, és alaposan körülnézve hasonló ingyenes vagy ingyenesnek tűnő számlavezetési konstrukciókat is találni a piacon. Éppen az Ersténél díjmentes a számlavezetés a Szorgos vagy az On-line számlacsomagot választó ügyfeleknek is, persze csak ha ők is megfelelnek a hitelintézet által szabott feltételeknek.

A gáláns banki ajánlatokhoz ugyanis általában mindenhol sűrű feltételrendszer párosul: az a minimum, hogy az ügyfél a számlájára utaltassa a havi jövedelmét, adjon néhány azonnali beszedési megbízást, és lehetőleg a bankkártyáját is rendszeresen használja. Mindezek mellett az ingyenes vagy a „pár százas” havi számlavezetési díj a legcsekélyebb tétel, ha az egyéb járulékos költségeket (készpénzfelvétel, csoportos beszedési megbízás, átutalás, bankszámlakivonat) is figyelembe vesszük.

(Az Erste mostani akciójában is csak valóban a számlavezetési díjra vonatkozik a mentesség, az összes egyéb banki költség megmarad. Igaz, előbbi számlacsomagtól független, azaz a legdrágább esetében is jár a kedvezmény.)

Díjmentes számlával erősített bő egy évvel ezelőtt a Citibank is, a Nullaforintos folyószámlára keresztelt terméket választó ügyfelek korlátlanul végezhetnek hazai forinttranzakciókat minden csatornán keresztül, így ingyenes számukra a készpénzfelvétel és minden átutaláshoz kapcsolódó banki művelet, akár ATM-eknél, akár bankfiókokban, illetve telefonon keresztül vagy online intézik pénzügyeiket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.