BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új munkanélküliség-biztosítás - Akár 250 ezer forintig

A francia tulajdonú APRIL Csoport magyarországi képviselete, az APRIL CEE Development belépett a jövedelem kiesés/munkanélküliségi biztosítás piacára: a biztosítás havi 50 ezer forinttól akár 250 ezer forintig nyújt adó és járulék mentesen 9 havi térítést azoknak a családoknak, akik váratlan krízishelyzetbe kerülnek.

A kárterítési összeg felhasználásáról szabadon dönthet az ügyfél, legyen ez a rendszeres havi számlák, illetve a törlesztések kifizetése, kiegészítve ezzel a megszokott életszínvonal fenntartásához rendszerint nem elegendő állami segélyt.

Míg az eddig a piacon köthető munkanélküliség biztosítás legfeljebb havi 120 ezer forint havi jövedelemkiegészítést tett lehetővé, addig az APRIL terméke akár 250 ezer forint kártérítést is fizet. A tarifa egyszerű, nincs területi kockázati felár, azaz nem tesz lakóhely szerint különbséget a fizetendő biztosítási díjakban. Viszont kedvezménnyel rendelkeznek az egyetemi, illetve főiskolai végzettséggel rendelkező biztosítottak. Az ügyfél a nettó jövedelmének akár 70 százalékát tudja biztosítani.

Példák:


  • Egyetemi vagy főiskolai végzettséggel rendelkező ügyfél: a nettó jövedelme 150 ezer forint és 100 ezer forintot szeretne kapni 9 hónapon keresztül, ezért havi 2 423 forintot fizet.

  • Általános iskolai végzettséggel rendelkező ügyfél: a nettó jövedelme 100 ezer forint és 70 ezer forintot szeretne kapni 9 hónapon keresztül, ezért havi 2 197 Ft-ot fizet.
  • Az APRIL ügyvezető igazgatója François Maresquier elmondta: „Az utolsó két hónapban már több száz ügyfél kötötte meg ezt a biztosítást. Az ügyfeleik átlagos jövedelme 170 ezer forint és átlagosan 110 ezer forintot biztosítanak, ezért átlagosan 2 827 forintot fizetnek havonta.

    A munkáltatók köre nagyon széles: multik, magyar tulajdonú cégek, egyéni vállalkozások, illetve állami intézmények. Jellemző az autóiparág, a banki szektor, a telekommunikáció, de itt is nagyon széles a skála.

    A biztosítást azok az emberek köthetik, akik minimum 12 hónapja, legalább heti 30 óráról szóló munkaviszonnyal rendelkeznek és nem voltak regisztrált munkanélküliek az utóbbi 3 évben. Ez körülbelül 2 millió embert jelent. Egy szigorú feltétel van: bár a termék azonnal köthető, a biztosító nem ad fedezetet, ha a munkáltatói rendes felmondás az aláírástól számítva az első 6 hónapban következik be.

    Ezután a várakozási idő után, amennyiben a biztosított regisztrált munkanélkülivé válik, a 61. naptól jogosult a havi térítésre 9 vagy 6 hónapon keresztül, a kötési opció szerint. Ha például 4 hónap havi terítés után talál munkát, az APRIL a szolgáltatást felfüggeszti. Ha azonban a próbaidő után nem tartják meg a munkavállalót, azonnal újraindul a kárterítés és akár a hátralévő 5 hónapig tarthat, ha azalatt az idő alatt a biztosított nem talált más munkát.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.