BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Délután bezuhant a forint - estére korrigált

A néhány napja még igen valószínűtlen, 271-es szint felett is járt a forint csütörtök délután.

Csütörtök délután a forint árfolyama mereden esni kezdett és fél négyre a korábban igen valószínűtlennek ítélt 270-es szintet is áttörte a hazai deviza árfolyama az euróval szemben.

Délután fél ötig a forint ára a 271-es szintet is elérte, de 271,4-nél megállt a zuhanés, és fél ötre a hazai deviza a 270-es szint közelébe süllyedt vissza. A dollárt ekkor 190,77, a svájci frankot 177,0, a japán jent 2,03 forinton jegyezték.

Este tízkor már korrigált a hazai deviza: az euró árfolyama 269,2, a svájci franké 177,25, a dolláré 187,51 forint.

Sokak szerint a hirtelen árfolyamesést egy meggondolatlan nyilatkozat váltotta ki, amelyet az MNB monetáris tanácsának egyik tagja tett.

Bánfi Tamás úgy nyilatkozott, hogy Magyarországnak jóval alacsonyabb kamatra és gyengébb forintra van szüksége ahhoz, hogy az ország gyorsabban kilábaljon a mély recesszióból.

Bánfi szerint az elmúlt két évben sokkal nagyobb kamatcsökkentést kellett volna végrehajtani, és a gazdaságnak további jelentősebb monetáris enyhítésre van szüksége, írta a hírügynökség.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.