BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyhavi mélyben a forint

Megint érzékenyebb volt a régió többi devizájánál a magyar fizetőeszköz

Két nap alatt majdnem 6 forinttal drágult az euró – hétfő délután már megközelítette a 275 forintos szintet a bankközi devizapiacon az uniós fizetőeszköz ára –, miközben a dollárt ismét 195, a svájci frankot pedig 180 forint felett váltották a kereskedők.

A legfontosabb hiteldevizák utoljára éppen egy hónapja, július 17-én voltak ennyire drágák a piaczárás idejének környékén a bankközi kereskedésben, a lapunk által megkérdezett elemzők szerint a forintot az amerikai fogyasztókkal kapcsolatos borúlátás – az augusztus 14-én nyilvánosságra hozott aktuális havi Michigan index – küldte a lejtőre.

Az euró-forint kurzusban az előző hét péntekihez hasonló mértékű, de ellentétes irányú folyamat zajlott le.

Akkor a vártnál jobb amerikai GDP-mutatóra erősödött 4 egységgel az euróhoz képest a hazai deviza, most a kedvezőtlen tengerentúli adat miatt gyengült ugyanennyit. A nagymértékű hirtelen mozgások továbbra is azt jelzik, hogy a forint rendkívüli mértékben ki van téve a nemzetközi befektetői hangulatnak, és a látszólagos stabilizálódás mögött továbbra is instabil alapok vannak – mutat rá Sörös Csaba, a Takarékbank elemzője.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.