BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kicsit magához tért a forint a gyengülés után

A hazai fizetőeszközt hétfőn kora délután 273,74-es szinten jegyezték az euróval szemben, ám kettő után ismét 0 274-es szint fölé gyengült.

A szakértők véleménye megoszlott a forint árfolyamának további alakulásáról. Egyesek szerint a forint a nap folyamán könnyen átlépheti a legközelebbi 275 forintos euró ellenállási szintet, ők a gazdasági fundamentumok realitására hivatkozva az árfolyam további gyengülését várják.

Mások azonban úgy vélekedtek, hogy a devizapiaci uborkaszezonnak köszönhetően a forint képes lehet akár a nyár végéig is tartani a 275 forintos euró árszintet.

Délután kettőkor 274,25 forintot adtak egy euróért, a svájci frank 180,25-ön állt.

A dollár folytatta erősödését az euróval szemben: az euró a pénteki 1,42-es szintről az 1,41-es szintekre esett.

Miután pénteken csalódást okozott a Michigan Sentiment Index, és nőtt a befektetők kockázatkerülése, a banki szektorral kapcsolatos aggodalmak miatt még tovább romlott a helyzet.

A dollár a jenhez hasonlóan profitált mindebből, míg a font, az euró, és a magas kamatú devizák nyomás alá kerültek. Az EUR/USD 1,4200 alól 1,4049-re esett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.