BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mínuszban kezdett a BUX - Most Sanghajra kell figyelni

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 187,57 pontos csökkenéssel, 17.872,42 ponton nyitott szerdán. Keddi záró értékéhez képest 1,04 százalékkal gyengült.

A nyitás előtt az MTI által megkérdezett elemzők is negatív kezdésre számítottak. Szerintük gyengülő árfolyamok jellemzik majd a szerdai kereskedést.

Illés László, a QUAESTOR Zrt. elemzője szerint jelenleg nincs meghatározó piacmozgató erő, az iránytalanság miatt a befektetői hangulat ideges, és ez hektikusan ingadozó árfolyamokat eredményezhet. Az elemző szerint a BUX-nál a 17.400-as, az OTP esetében a 4.300-4.350-es sáv lehet vízválasztó, ezek áttörése pánikszerű eladási hullámot is generálhat.

Kovács Krisztián, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője úgy véli, most a sanghaji piacra kell figyelni, hiszen kipukkant az elmúlt hónapokban itt kialakult lufi, és az árfolyamok erős esése magával rántja a többi ázsiai piacot, valamint az Egyesült Államokat és Európát is.

Kovács Krisztián rámutatott: noha kedden a Bloomberg által követett 89 részvényindex közül a BUX teljesített a legjobban, a növekedés nem lesz tartható, s az emelkedés szerdán minden bizonnyal esésbe fordul.

Kedden a BUX 446,60 pontos, 2,54 százalékos emelkedéssel, 18.059,99 ponton zárt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.