BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kevésbé fogy a bankkártya – Extrákkal csábítanak a bankok

A telítődés jeleit mutatja a hazai bankkártyapiac: az elmúlt évben már a 300 ezret sem érte el az itthon kibocsátott plasztikok számának növekedése, ezen belül a hitelkártyák száma alig, mindössze harmincezerrel gyarapodott.

A piac növekedésének lassulásával párhuzamosan mérséklődni kezdett az új kártyakonstrukciók száma is, és nagy újdonsággal már nem igazán szoktak előállni a piaci szereplők.

Kivételek persze még az elmúlt hónapokban is akadtak. A legfrissebb újdonságnak a Takarékbank által létrehozott TakarékPont hálózatban árult fluoreszkáló kivitelű bankkártya számít.

Az országszerte immár több mint 250 fiókkal rendelkező hálózat fiataloknak kínált két számlacsomagja mellé biztosítja a kártyát, amely a 750 takarékszövetkezeti ATM mindegyikében kedvezményesen használható.

A bank szerint az egyedi megjelenést az indokolja, hogy az ügyfelek ma már arra is odafigyelnek, milyen a képi dizájnja a bankkártyájuknak.

Több bank – a Raiffeisen és a K&H – is kínál már választási lehetőséget a különféle külsejű kártyák között, és a tapasztalatok szerint főként a fiatalabb korosztály igényli az egyediséget.

A kártyához tartozó bankszámlacsomagok is a fiatalok igényeinek kívánnak megfelelni – mindenekelőtt a kedvezményes számlavezetési díjakkal.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.