BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pluszban nyitott a BUX, azonban újabb lejtmenet is jöhet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 376,40 pontos emelkedéssel, 18.725,79 ponton nyitott csütörtökön. A legutóbbi, szerdai záró értékéhez képest 2,05 százalékkal erősödött.

A nyitás előtt az MTI által megkérdezettután elemzők a jó kezdés után bizonytalan irányt várnak a tőzsdén.

Kuti Ákos, a Cashline elemzője is pozitív korrekcióra számított a nyitásban, miután szerdán "durván elbántak a budapesti piaccal". Hozzáfűzte ugyanakkor, hogy bármikor jöhet újabb lejtmenet. A kereskedés befejezését lényegében az Európai Központi Bank délutáni kamatdöntése és az azt követő sajtótájékoztatón elhangzó információk befolyásolhatják - mondta az elemző.

Illés László, a QUAESTOR Zrt. elemzője szintén korrekciót vár az elmúlt napok zuhanása után. Hozzátette azonban, hogy a befektetők idegesek, amit mutatnak a nemzetközi piacokon a határidős indexek is.

A nap során fontos makrogazdasági adatokat közölnek, többek között délelőtt eurózóna kiskereskedelmi statisztikát, délután amerikai munkanélküliségi adatokat. Az Európai Központi Bank kamatdöntése utáni sajtótájékoztatón elhangzó információk azért fontosak a tőzsdék szempontjából, mert ha újabb kötvényvásárlásról esik szó, akkor az pozitív irányban hathat a részvényárfolyamokra - magyarázta az elemző.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 845,70 pontos, 4,41 százalékos csökkenéssel, 18.349,39 ponton zárt szerdán.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.