BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A forint 268 alá erősödött

Pozitív nemzetközi környezetben erősödnek a feltörekvő piaci devizák: az eurót szerdán délelőtt háromnegyed tízkor 267,83 forinton jegyezték a budapesti bankközi piacon, szemben a kedd délután négy órai 269,11 forinttal.

A dollár jegyzése 179,64 forint 1,4898 dolláros euró árfolyam mellett, a kedd délutáni 181,47 forint (1,4809) után.

A svájci frank jegyzése 176,47 forint 177,14 forint után, 100 japán jent 201,96 forinton jegyeztek, míg kedden 202,74 forinton.

A feltörekvő devizák erőteljes lendületet vettek szerdán a pozitív értéktőzsdei befektetői hangulatnak köszönhetően. A befektetők kockázatvállalását a világgazdasági fellendülésbe vetett általános bizalmat megerősítő legújabb kínai makrogazdasági adatok támasztották alá, tovább javítva az Intel várakozásokat felülmúló eredmény prognózisának a technológiai papírokra gyakorolt pozitív hatását.

Az európai tőzsdék lendületes erősödéssel nyitottak, a piacokon erős kockázatvállalási hajlandóság uralkodik, nagy kereslet érzékelhető a magasabb hozamú befektetések, így a feltörekvő piaci és a nyersanyag exportőr országok devizái iránt is.

A dollárból a magasabb hozamú eszközök javára áthelyezett befektetések tovább gyengítik a dollárt a főbb devizákkal szemben. Az euró/dollár újabb idei árfolyam csúcsot állított be 1,4890 dollár felett. Az euró 14 hónapja nem járt ilyen magas dollár árfolyamon. A piacon már az 1,50-es határ áttörését is valószínű lehetőségnek tekintik belátható időn belül.

A forint árfolyamában nem várnak lényegesebb pozitív elmozdulást a kereskedők, azt a 268 forintos euró árfolyam környékén 1-2 forint széles sávban várják a következő napokban. Ennek oka, a zloty/forint pozíciók zárása a 63,20 forintos zloty árfolyam környékén, a jegybanktól novemberben várt újabb 50 bázispontos kamatcsökkentés, valamint a dollár/forint árfolyam 180 körüli erőteljes technikai ellenállási pontja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.