BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Április óta nem ugrott ekkorát az olaj ára

A kőolaj ára csaknem négy dollárral emelkedve 70 dollár fölötti szinten mozgott ma. Az április óta nem látott növekedés oka az iráni konfliktus és a növekvő amerikai fogyasztás.

Augusztusban nyolc éve nem látott mértékben növekedett az amerikai fogyasztás, ezzel a mutató immár negyedik hónapja emelkedik.

A nyersolaj ára csaknem négy dollárral emelkedett szerdán, kora délutánra 70,54 dolláros árfolyamot érve el. A londoni Brent 69,08 dolláros áron kelt el – jelenti a Reuters.

Szintén felfelé módosította az olaj árát az Irán és hat nagyhatalom között ma tartandó genfi találkozó híre. A közel-keleti ország atomprogramjával kapcsolatos információk a bikapiacot erősítették.

A kőolaj árát a nap folyamán csak a finomított készletekre vonatkozó előrejelzés vitte lejjebb: a vártnál nagyobbnak ígérkező tartalék 1 dolláros mínuszt eredményezett.

A Global Insight elemzője szerint a lakossági fogyasztásról szóló hír fellendítette a parketteket, de a befektetők nem szívesen kereskednek 70 dollár fölötti áron. Ezért valószínű, hogy a mostani emelkedés után az árfolyam visszatér a 70 dolláros limit alá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.