BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Brutális forinterősödés - Áttörte a lélektani határt is

Magyarország felminősítésének hírére a hazai deviza hatalmas ralliba kezdett.

Negatívról stabilra javította Magyarország adósbesorolásának kilátását pénteken a Standard & Poor''s hitelminősítő, a "kitartó költségvetési konszolidáció" eredményeire hivatkozva.

A hírre a forint komoly erősödésbe kezdett: már kettőkor áttörte a lélektani határnak tartott 270-es szintet az euróval szemben, és egészen 268,6-ig erősödött.

Fél négykor a hazai deviza még mindig tartotta az elért szintet, ekkor 268,8-on állt az euróval szemben, kisebb ingadozásokkal. A dollárral szemben is erősödni tudott, a délután közzétett amerikai munkanélküliségi adat után a tengerentúli deviza komoly veszteségeket szenvedett: a forinttal szemben fél négykor 184,4-en állt.

A devizahitelesek szempontjából fontos svájci frankkal és japán jennel szemben is erősödött a forint, a frankot 177,67, a jent 2,007 forinton jegyezték péntek délután.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.