BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hol tart most a forint árfolyama? Jelentés a valutapiacról

Szűk sávban ingadozik a forint árfolyama: az eurót 266,90 forinton jegyezték szerdán délelőtt háromnegyed tízkor a bankközi kereskedelemben a kedd délután négy órai 266,91 forint után.

A dollár jegyzése 181,43 forinton állt 1,4707 dolláros euróárfolyam mellett, szemben a kedd délutáni 181,18 forint és 1,4722 euró/dollár árfolyammal. Az európai kereskedési szakasz kezdete előtt a forint a piac által erős technikai ellenállási pontnak tekintett 266,60 forintos euró árfolyam környékén ingadozott. A svájci frank jegyzése 176,25 forinton állt délelőtt háromnegyed tízkor, a kedd délután négy órai 176,24 forinttal szemben. A japán jen jegyzése 204,95 forint volt szerdán délelőtt. A kereskedők szerint a forint árfolyama továbbra is a nemzetközi befektetői hangulat alakulása függvényében változik.

Az ázsiai tőzsdék emelkedéssel zártak a gazdasági fellendülés folytatódásának reményében, az európai tőzsdék viszont már lefelé korrigáltak nyitáskor az előző napi két százalékot is meghaladó korrekciót követően. Az óvatosabbá vált befektetői magatartás függvényében a devizapiacokon is némi korrekcióra kerülhet sor a magas hozamú, "kockázatosabb" devizák körében. A térségbeli devizák árfolyam alakulásának alapvető irányát a dollárban rendelkezésre álló befektetői tőke határozza meg.

Mivel a piacok megítélése szerint még huzamosabb ideig lehet számítani az alacsony dollárkamatokra, ezért a magasabb hozamú devizák iránt is fennmarad a befektetők érdeklődése, ami a térségbeli devizák árfolyam emelkedésének kedvez.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.