BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kaszált a Deutsche Bank

Németország legnagyobb pénzintézete az idei harmadik negyedévben előzetes adatok szerint 1,4 milliárd euró összegű nyereségre tett szert.

Egy évvel ezelőtt, a pénzügyi válság nyomán a nyereség összege 435 millió euróra apadt le. A most lezárult harmadik negyedévben viszont a Deutsche Bank 1,4 milliárd eurós nyereséget vár – jelenti a New York Times. A pénzintézet nem részletezte, milyen tételek járultak hozzá a nyereséghez, de az adózási rend is hozzájárulhatott a mostani profithoz.

A Deutsche Bank minden szegmensben nyereséget vár, az előzetes bejelentés meglepte a Bloomberg elemzőit, akik 1,19 milliárd eurós adó előtt nyereségre számítottak. A cég a válság egyik nyertese – mondta a Julius Baer elemzője, arra utalva, hogy a Deutsche Bank a 2008 végén könyvelt 4,8 milliárd eurós veszteség ellenére állami segítség nélkül vészelte át a válságot. A szakértő szerint ugyan az adó nem a legjobb magyarázat a nyereség növelésére, de ennek ellenére a hír megdobhatja a cég részvényeit.

A Deutsche Bank tegnap közölte, hogy elvi megállapodást kötött a holland pénzügyminisztériummal az ABN AMRO megvásárlásáról. Az akvizíciót tavaly jelentették be, az akkori közlés szerint a német pénzintézet 709 millió eurót fizet az ABN AMRO-ért.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.